Jostan syystä en ikinä tullut opetelleeksi virkkausta, lukuunottamatta ketjusilmukoita. Neulominen on aina tuntunut enemmän omalta jutulta, mutta päätinpä ottaa itseäni niskasta kiinni. Yksi suurin innoittaja oli Stitch & Bitch : koukussa -kirja, jossa virkkausmallit ovat väännetty ns. rautalangalla. Pikkuhiljaa alkaa tuntumaan, että saan täatä jopa joitan irti ...

Aloitin helpommasta päästä eli kyseisen kirjan mallia hiukan muokaten, tein kaulahuivin. Alkuperäiseen malliin kuului käsittämättömän pitkät hapsut, mutta päädyin toisenlaiseen vaihtoehtoon. Pinkki raita on tehty jostain varastosta löytyneestä nimettömästä jämälangasta, loput Novitan Samoksella. Lopputulos näyttää tältä:

655961.jpg

Isoäidin ruudutkin ovat tulleet tutuiksi. Tällaisen määrän olen saanut aikaan, mutta projekti jatkuu hitaasti mutta varmasti. Vielä ei ole oikein käsitystä, mikä lopullisesta työstä mahtaa tulla. Inspiraation määrä kai vaikuttanee siihen eniten. Ehkä peitto, ehkä jotain paljon pienempää.

655958.jpg

 

Tässä on  viimeisin tuotokseni, mansikkakori uusimmasta (6/07) SK:sta.

655963.jpg

Tuo oli juuri sopiva viikonloppuprojektiksi ja ensimmäiseksi yritykseksi saada aikaan jotain matonkuteista. Oli hauskaa puuhaa. Voisin ehkä harkita tekeväni joskus jotain muutakin samasta matskusta. Kuva kyllä vääristää värejä. Oikeasti tuo näyttää enemmän mansikalta. Tummempi väri on oliivinvihreää. Satu H. kyseli blogissaan, miten kukakin säilyttää lankojaan. No, tästä tuli heti yksi osa omaa lankavarastoani!

Ja loppuun vielä viikon kirppislöytö:

Hahtuvaa.

Voisiko näitä värjätä Kool-Aidilla?

656056.jpg